Paas vegan wentelteefjes

Vegan miniwentelteefjes met aardbeien en kiwi

Heerlijk voor tijdens je paasbrunch en Gewoon Gezond.
tip: Wentelteefjes zijn ideaal om oud brood op te maken.

Ingrediënten (voor 4 personen, gemiddeld gezin in NL):


– 400
 g kikkererwten in blik

3 el donkere basterdsuiker

1 el maizena

– 2tl koek- speculaaskruiden

– 4 sneetjes wit of volkeren brood

– 2 kiwi’s

– 25g ongezouten plantenmargarine

– 20g amandelschaafsel

Bereidingswijze:
  1. Laat de kikkererwten goed uitlekken in een zeef en vang het vocht (aquafaba) op. Klop met een garde het kikkererwtenvocht met ⅔ van de bruine suiker, de maizena en de helft van de koekkruiden ca. 1 min. tot schuimig. De kikkererwten worden niet gebruikt.
  2. Snijd elk sneetje brood kruislings in 4 stukken. Wentel het brood door het aquafabamengsel.
  3. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en schil de kiwi’s. Snijd het fruit in kleine blokjes van een halve cm en meng in een kom tot een fruitsalsa.
  4. Verhit de helft van de plantaardige boter in een grote koekenpan en bak de helft van de wentelteefjes in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Neem ze uit de pan, verhit de rest van de plant aardige boter en bak de rest van de wentelteefjes goudbruin.
  5. Meng ondertussen de rest van de suiker met de rest van de koekkruiden. Verdeel de wentelteefjes over 4 borden en bestrooi met de koekkruidensuiker, de fruitsalade en het amandelschaafsel.
Eetsmakelijk & hele fijne paasdagen 😀

DOE WAT WERKT VOOR JOU, GEWOON GEZOND AFVALLEN!

Voedingsadvies op maat

Kies een traject wat bij jou past.

Maak een gratis adviesafspraak!

6 + 6 =