Wat als ik een glaasje alcohol wil drinken?

Wat als ik een glaasje alcohol wil drinken?

 

Een wijntje bij het eten, een biertje na het voetballen en een gin tonic als je uitgaat. Dit zijn dingen die voor veel mensen vrij ‘normaal’ zijn. Hoe kun je hier het beste mee omgaan als je wil afvallen en toch geen afstand wil doen van een glaasje wijn of dat potje bier. 

Net als koolhydraten, eiwitten en vetten levert alcohol ook energie. Per gram levert alcohol 7 kilocalorieën. De energie uit alcohol kan het lichaam alleen niet gebruiken. Je lichaam kan de alcohol namelijk niet opslaan en zal daarom proberen de alcohol zo snel mogelijk te verwijderen. Bij de verwerking in je lichaam krijgt alcohol dus voorrang ten opzichte van andere voedingsstoffen. 

Hoe snel je lichaam alcohol kan verwerken is afhankelijk van je geslacht, lichaamsgrootte, voedingsinname en de ervaring met alcohol.  Gemiddeld gezien kan je lever maar één drankje per uur verwerken.

Van het drinken van alcohol krijg je vaak meer dorst en wekt ook je eetlust meer op. Zorg daarom dat je heel bewust omgaat met het drinken van alcohol. Als je alcohol drinkt kunnen je grenzen namelijk tijdelijk een beetje vervagen, waardoor het doel dat jij voor ogen had ineens wellicht niet meer zo belangrijk is.

Dus ook het drinken van alcohol is een kwestie van plannen en voorbereiden. Wil je alcohol drinken, houd dan de volgende tips in je achterhoofd:

  1. Drink niet in één keer een krat bier of een fles wijn leeg, maar las pauzes in.
  2. Wissel de alcoholische drankjes af met glazen water om je vochtgehalte op peil te houden.
  3. Drink drankjes met een lage calorische waarde. Mixdrankjes met light frisdrank, zoals wodka cola light, zijn een goede optie.
  4. Blijf bewuste keuzes maken gedurende de dag zodat je voldoende ruimte over hebt voor de drankjes die jij wilt drinken.
  5. Neem een eiwitrijke en vullende snack mee als je honger krijgt.

Zet hem op;)

DOE WAT WERKT VOOR JOU, GEWOON GEZOND AFVALLEN!

Voedingsadvies op maat

Kies een traject wat bij jou past.

Maak een gratis adviesafspraak!

11 + 8 =